Kauden 2021 päättäjäis- ja palkitsemistilaisuus

Yleisurheilukauden 2021 palkitsemis- ja päätöstilaisuus oli sunnuntaina 10.10. Moision koululla. Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi jälleen kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Seuracupin voiton kunniaksi!
 
Tervetuloasanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara, joka esitteli myös yhteenvedon kauden tapahtumista, urheilumenestyksestä ja seuratoiminnan mittareista sekä myös tulevista tapahtumista.

 
 
Palkitsemiset
 
Sisulisäikäiset (9-15 v) piirinmestaruusmitalistit palkittiin LeKi-piikkaripussilla. Yhteensä näitä palkittavia oli 60. Kaikkiaan kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilun nuoret saavuttivat yhteensä 83 mitalia.
 
 
Sisulisäikäiset A-lk taitomerkkituloksen tehneet 32 urheilijaa palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaettiin sekä A-luokkatulosten pokaalit että myös kauden urheilumenestyksen perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä valmennusryhmien A-lk palkittavia urheilijoita oli 17 ja stipendin sai 22 urheilijaa. SM-kisoista LeKi Yleisurheilun edustajat voittivat 23 mitalia.
 
 
LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 29 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Santtu Heikkinen viidellä sekä sisulisäikäisistä Venla Vaittinen kahdella uudella seuraennätyksellä. 
 
 
Mikäli et päässyt osallistumaan tilaisuuteen ja sait palkintoja/huomionosoituksia, niin ne voi noutaa Liikuntaparkista (Kaipionmäentie 5).
 
 
Erityispalkinnot ja huomionosoitukset:
 
Vuoden tulokas
 
Palkittava tuli naapuriseurasta mukaan LeKi Yleisurheilun valmennus- ja kilpailutoimintaan, ja hänet oli kyllä bongattu urheilukentillä.
 
Palkittava on hyvällä kehityspolulla, bravuurilajit ovat aidat ja kolmiloikka, josta oman ikäluokan SM-kisoista irtosi sekä henkilökohtainen että joukkuekilpailun pronssimitali. Palkittava on myös luotettava viestijuoksija, se nähtiin niin pm- kuin SM-viesteissä. Mielenkiinnolla odotamme kun tämä niin miellyttävä ja kohtelias nuorimies siirtyy vanhempiin sarjoihin!
 
Vuoden tulokas on NIKLAS PIIRAINEN
 
 
Vuoden kehittyjä
 
Seurassa on useita kovia kehitysharppauksia tehneitä, mutta tästä urheilijasta on pisin tarina kerrottavaksi.
 
Urheilussa on juhlapuheista huolimatta usein tapana arvioida lahjakkuutta varsin nuorena. Yleisurheilu on kuitenkin myöhäisen erikoistumisen laji, joten kovin aikaisin ei kannata isompia johtopäätöksiä tehdä. Näin ei palkittavan osalta tapahtunut, sillä hänelle annettiin kärsivällisesti odottaen aikaa kasvaa ja kehittyä, kiitos asiantuntevan lähipiirin.
 
Palkittava on viimeisten vuosien aikana tehnyt isoja kehitysloikkia, mutta viimeisen vuoden aikana kehitys on ollut valtava. Sykähdyttävä hetki oli nähdä nuori urheilija Kalevan kisoissa monien kestävyysjuoksukonkareiden kanssa samassa kisassa. Urheilemisen lisäksi palkittava on aktiivinen ja osaava urheilukoulun ohjaaja, yksi seuramme luotettava ja kantava voima.
 
Yksi tarina on piirtynyt urheiluniilon mieleen. Vuonna 2013 Tammelassa pm-maastojen 10-sarjassa lähtösuoran päässä toiseksi viimeisenä ollut tyttö kaatui. Viimeisenä matkassa ollut juoksija odotti kohteliaasti ja ohittamatta kanssakisaajan pystyyn nousua ja jatkoi sitten rauhallisesti perässä matkaa. Nyt kun tuota 34 juoksijan tuloslistaa katsoo, niin sieltä löytyy kaksi viime kesän Kalevan kisojen urheilijaa. Toinen heistä on Saga Vanninen, mutta häntä ei tänään täällä palkita. Mutta toinen listalta palkitaan, eikä kehitys varmasti tähän lopu, sillä valmentajan sanoin "saaga jatkuu"!
    
Vuoden kehittyjä on EMMA RANTA
 
 
Vuoden tiimipelaaja
 
Palkitsemiskriteerit eivät ole kyseisen tittelin osalta muuttuneet. Seuran ja joukkueen kannalta tärkeitä ovat ne urheilijat, jotka ovat aina valmiina lähtemään mukaan, kannustavat muita ja laittavat usein kaverin itsensä edelle.
 
Palkittava on todellinen joukkuepelaaja, kun vaikkapa maastojuoksuun, viestikisaan tai Seuracupiin tarvitaan kisaajaa. Palkittava lähti lyhyellä varoitusajalla tämän vuoden Seuracupin finaalikisaan varaurheilijaksi mukaan, myös siitä syystä, että kisaavan kaverin jännitys vähenisi. Alavuden urheilukentällä tuntui siltä, että mihin tahansa meni tai katsoi, niin siellä oli palkittava lekivärit kasvoissa ja lippu kädessä kannustamassa muita ja iloitsemassa omien menestyksestä. Nämä ovat niitä seuralle tärkeitä suorituksia, jotka kyllä huomataan ja noteerataan!         
 
Vuoden tiimipelaaja on SENNI RANTALA
 
 
Vuoden sisulisätyttö ja -poika
 
Vuoden sisulisätytön ja -pojan palkinto on paitsi tämän kauden saavutuksista, niin myös kaikista menneistä sisulisävuosista. Kaikki palkittavat ovat jälleen olleet mukana seurassa aivan nuorimmista sarjoista lähtien.
 
Palkittavia tyttöjä on kaksi, jotka molemmat ovat olleet tärkeitä ja luotettavia kisaajia mm. Seuracupin kisoissa. Molempien palkittavien taustalla näkyy myös koko seuran toiminnan iso arvostus. Toisen palkittavan sisulisäura päättyi lajivoittajana Seuracupin finaalissa. Toinen palkittava oli vastaavasti SM-viestijoukkuessa tärkeä lenkki. 
 
Palkittavia poikia on neljä. Kuten sisulisätyttoihin, niin myös palkittaviin poikiin pätevät samat sanat. SM-viesteissä tämä nelikko saavutti hienosti neljännen sijan. Kaikkien poikien sisulisäura päättyi kotikentällä maastoviestissä; neljä joukkuetta, neljä ankkuria.     
 
Seura kiittää kaikkia palkittavia kaikista hienoista sisulisävuosista ja toivottaa hyvää matkaa eteenpäin nuorten sarjoihin!
 
Vuoden sisulisätytöt ovat PINJA KUKKO ja VEERA RANTALA ja sisulisäpojat EELIS KUUSJÄRVI, OTSO LUODESLAMPI, EERO RANTA ja JESSE SALO
 
 
Vuoden monitaiturit
 
Vuoden monitaituripalkinnon kriteerinä on eri yleisurheilulajien suoritusten yhteismäärä. Palkinto jaetaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa ja sen voi saada "urallaan" vain kerran. Viime vuosien monitaiturit olivat kärkipäässä tänäkin vuonna, mutta eivät toistamiseen voi tätä palkintoa siis saada.
 
Vuoden monitaiturityttöjä on kaksi. Molemmat olivat kauden aikana eri lajien monipuolisia kisaajia, sillä eihän tätä titteliä muuten voikaan saada. Kaikkiaan näitä eri yleisurheilulajeja tuli suoritettua kauden aikana 13. Palkittavia yhdistää se, että molemmat haluavat selkeästi kehittyä ja kilpailla. Molemmat palkittavat olivat tärkeässä roolissa LeKin Seuracupin finaalivoitossa, kun he venyivät ennätyksiinsä, ja vieläpä samassa lajissa!   
 
Nuoresta iästä huolimatta vuoden monitaituripoika oli aktiivinen kisaaja jo viime vuonna. Sama meno jatkui ja kaikki lajit sujuvat, joten hänkin on ilmeinen titteliin vaadittava monitaituri. Kauden aikana plakkariin kertyi 14 eri lajisuoritusta. Palkittava on toisen polven lekiläinen yleisurheilija, joten hyvä tavoite voisi olla perhe-ennätysten rikkominen! 
 
Vuoden monitaituritytöt ovat ETHEL RÅTTS ja ERIN LÖNNQVIST ja monitaituripoika OSKARI KOIVU
 
 
Vuoden juniorivalmentaja
 
Seurana haluamme, että toiminnallamme on jatkuvuutta ja tulevaisuus. Siksi nuoret osaajat ovat meille tärkeitä ja haluamme tarjota urheilemisen lisäksi muitakin harrastamisen polkuja seurassa. Olemmekin ylpeitä, että nuoret tekijät ovat ottaneet merkittäviä rooleja seuramme toiminnoissa. 
 
Seuramme on saanut nauttia palkittavan tekemisestä jo pitkään; ensin urheilijana, sitten urheilukoulun ohjaajana ja seuratoimijana. Lasten ja nuorten ohjaamisen lisäksi palkittava on tuttu kilpailujen kisakanslisasta ja hän kuuluu myös LeKi Yleisurheilun johtokuntaan. Ohjaustoiminnassa palkittava on todellinen luottopeluri ja ihan syystä, sillä hän on osaava ja luotettava vastuunkantaja. Ja muutenkin oikein pidetty ja mukava tyyppi. Palkittava henkilö täyttää kevyesti kaikki vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteerit.
 
Seura kannustaakin palkittavaa eteenpäin ohjaajan ja valmentajan uralla!
 
Vuoden juniorivalmentaja on TANJA LÄHDEKORPI
 
 
Vuoden seuratoimija
 
Urheiluseurassa on toimijoille tarjolla monia erilaisia rooleja. Toiset näkyvät ulospäin enemmän, toiset vähemmän. Yhteistä on kuitenkin se, että kaikkia tarvitaan, sillä laadukas toiminta on monien hyvin hoidettujen asioiden summa. 
 
LeKi Yleisurheilu tunnetaan osaavana kilpailujärjestäjänä. Siihen on selkeästi pari oleellista tekijää; kisoissamme aikataulut pitävät ja tulokset syntyvät nopeasti. Lempäälään on mukava tulla kilpailemaan, kun tietää että homma toimii. Palkittavalla seuratoimijalla olikin tällä kisakaudella erittäin merkittävä rooli tähän toimivuuteen.  
 
Palkittava ei välttämättä ole seuraväellemme aivan tutuimmasta päästä, sillä hän ei itsestään isoa ääntä pidä. Eikä kisoissa paljon näykään, sillä hän puurtaa omassa "työhuoneessa" kauden alusta loppuun, illasta ja kisasta toiseen. Tulee kentälle ensimmäisten joukossa ja saa lähteä viimeisten mukana. Siinä välissä syntyy kaikkien juoksulajien ajat ja juoksijoiden järjestys, tarvittaessa tuhannesosasekunnin tarkkuudella. Ja kaikki tuo palkittavan omin sanoin "tämä on rakkaudesta lajiin". Vastaavasti seuran sanoin "tämä on arvostuksesta tekijälle".  
 
Vuoden seuratoimija on PASI SVINHUFVUD
 
 
Huomionosoitus: Vuoden joukkue
 
Yleisurheilu on loppujen lopuksi tulosurheilua, ja siihen perustuu vuoden joukkueen valinta. 
 
Silloin kun joukkue taistelee yleisen sarjan SM-viesteissä kärkisijoista ja mitaleista on vuoden joukkueen tittelin arvoinen. Kun palkittavan joukkueen keski-ikä on tarkalleen 20 vuotta, niin odotettavissa on huikeita viestihetkiä jatkossakin. Tänä vuonna joukkue saavutti miesten DMR-viestissä SM-kisojen neljännen sijan.  
 
Huomionosoituksen vuoden joukkueena saavat SANTTU HEIKKINEN, LEEVI KERONEN, ALEKSI KIVELÄ ja JOONA SOINTU
 
 
Huomionosoitus: Seuracup-ura
 
LeKi Yleisurheilulle jo pitkään tärkeä kisasarja on ollut valtakunnallinen Seuracup. Menestykseen tarvitaan hyviä urheilijoita, sitoutumista ja panostusta. 
 
Seuracupissa urheillaan 11-17 -vuotiaiden sarjoissa, joten pelin henki on se, että joka vuosi yksi ikäluokka kasvaa kisasarjasta ulos. Seura haluaakin huomioida kahta 17-vuotiasta urheilijaa, jotka molemmat ovat olleet tärkeässä roolissa Seuracupin kisoissa näiden monien vuosien ajan. Molempia palkittavia tulee todellakin ikävä. 
 
LeKi Yleisurheilu kiittää näitä palkittavia nuoria urheilijoita upeista suorituksista, esimerkillisestä toiminnasta sekä menestyksekkäistä vuosista. Toivotamme kaikkea hyvää 19-vuotiaiden sarjoihin!
 
Huomionosoituksen saavat KRISTIINA LAITINEN ja TUOMAS NÄRHI
 
 
Vuoden aikuisurheilija
 
Suomen Aikuisurheiluliiton toiminnan slogan ”liikuntaa koko elämänkaari” kuvaa osuvasti liiton toiminnan kohdistamista koko aikuisikäiseen väestöön ikärajoihin tuijottamatta.
 
Palkittava aikuisurheilija ei ole yleisurheilijana ihan uusi tulokas. Siitä todistuksena hänen nimensä löytyy useammankin kerran seuraavaksi jaettavan Vuoden sisulisäurheilijan kiertopalkintoon kaiverrettuna. Tai ei siis tavallaan löydy, mutta samasta henkilöstä on kuitenkin kyse. 
 
Oman urheilemisen lisäksi palkittava oli ohjaajana innostamassa muitakin aikuisia yleisurheilun pariin sekä toimi kisojen aktiivisena toimitsijana. Eikä tässä vielä kaikki, sillä palkittava on tuonut lapsetkin lajin pariin. Koko perhe onkin tuttu näky urheilukentällä.
 
Palkinto tulee kuitenkin ensisijaisesti urheilumenestyksestä, jota kertyi Aikuisurheiluliiton SM-kisoista oman ikäluokan sarjoissa kolmiloikan hopean ja pituuden pronssin verran!
 
Vuoden aikuisurheilija on PAULIINA ELEINEN
 
 
Vuoden sisulisäurheilija
 
Vuoden sisulisäurheilijan titteliin tarvittiin tänä vuonna kärkitason henkilökohtainen menestys nuorimpien ikäluokkien SM-kisoissa.
 
Yleisurheilussa SM-kisat alkavat 14-vuotiaiden sarjasta, joten palkittava pääsi kokemaan tuon tason kisat ensimmäistä kertaa. Palkittava ei suurta numeroa itsestään tee, mutta sen sijaan tulokset puhuvat puolestaan. Kokkolan SM-kisoista tuliaisena olikin kaksi henkilökohtaista mitalia; korkeuden hopea ja kolmiloikan pronssi. 
 
Askelmerkit ovat siis kohdillaan, joten seura kannustaa palkittavaa jatkamaan edellen tällä nousujohteisella yleisurheilijan polulla!      
 
Vuoden sisulisäurheilija on AARNE KALELA
 
 
Vuoden arvokisaurheilija
 
Tänä vuonna tämä palkitsemiskategoria on aivan uusi.
 
Vuosi sitten arveltiin, että menestysresepti on löytynyt. Palkittava jatkoikin läpimurtokauden jälkeen siitä mihin jäi ja menestys oli entistäkin parempaa. Kotimaan kisoista saavutuksena oli sekä aikuisten SM-halleista että Kalevan Kisoista pronssimitalit. Oman ikäluokan SM-halleista tuli kaksi Suomen mestaruutta sekä hopeamitali. Upean hallikauden kruunasi osaltaan oman ikäluokan Suomen ennätys. Pitkän kauden päätteeksi seuran puolesta kisattiin vielä syyskuun SM-viesteissä.
 
Palkittavan kesäkausi huipentui todelliseen arvokisaputkeen, kun tulosrajat olivat hyvissä ajoin tehtynä. Nuorten EM-kisoissa Tallinnassa sijoitus oli 1500m kisassa kuudes. Eksottinen tapahtuma oli nuorten MM-kisat Nairobissa, jossa sijoitus 1500m kisassa oli ikäluokan maailman valioiden joukossa yhdeksäs. Koko kauden saavutukset toivat vielä paikan toisena vuonna peräkkäin Ruotsi-Suomi maaotteluun.
 
Sykähdyttävä kausi, jonka ”Urheilun ystävät katsomosta” palkitsevat tässä samalla omalla huomionosoituksellaan.  
 
Vuoden arvokisaurheilija SANTTU HEIKKINEN
 
 
Vuoden urheilija
 
Tänä vuonna Vuoden urheilijan tittelin saajaksi oli useampikin todella kova kandidaatti. Se tarkoittaa sitä, että seurassa on kovatasoisia urheilijoita ja menestys huippuluokkaa.
 
Palkittava urheilija teki tällä kaudella lajeissaan oman läpimurtonsa aikuisten sarjan valtakunnan kärkeen. Hallikausi huipentui Tampereella oman ikäluokan kolmeen Suomen mestaruuteen, eikä muille jäänyt keski- ja kestomatkoilla kuin himmeimmät mitalit. Sama meno jatkui ulkoratojen SM-kisoissa Turussa; tuloksena kaksi mestaruutta lisää. Kausi huipentui Ratinan Stadionilla 1500m kisan Kalevan Kisojen pronssimitaliin, ja kuudenteen sijaan 800m matkalla.
 
Palkittava on seuran oma kasvatti ja näyttänyt potentiaalinsa jo pitkältä ajalta. Loistelias kausi, huikea menestys, niin hienoa, niin ansaittua!
 
Vuoden urheilija on ALEKSI KIVELÄ
LiiteKoko
Kausi 2021_LeKi Yleisurheilu.pdf4.23 MT
Sisulisä pm-mitalistit_2021.pdf51.61 Kt
A-lk ja valmennusryhmien stipendit_2021.pdf41.2 Kt
LeKi-ennätykset 2021.pdf41.22 Kt