Kauden 2020 päättäjäis- ja palkitsemistilaisuus

Yleisurheilukauden 2020 palkitsemis- ja päätöstilaisuus oli sunnuntaina 18.10. Moision koululla. Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi jälleen kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Seuracupin voiton kunniaksi!

Tervetuloasanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara, joka esitteli myös yhteenvedon kauden tapahtumista, urheilumenestyksestä sekä seuratoiminnan mittareista ja yhteenvedoista.
 
 
 
Palkitsemiset
 
Sisulisäikäiset (9-15 v) piirinmestaruusmitalistit sekä A-taitomerkkituloksen saavuttaneet palkittiin pokaalilla. Yhteensä näitä palkittavia oli 54. Kaikkiaan kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilun nuoret saavuttivat yhteensä 110 mitalia.
 
Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaettiin sekä A-luokkatulosten pokaalit että myös kauden urheilumenestyksen perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä valmennusryhmien palkittavia urheilijoita oli 17. SM-kisoista LeKi Yleisurheilun edustajat voittivat 14 mitalia.
 
 
LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 44 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Santtu Heikkinen neljällä sekä sisulisäikäisistä Noel Nikulainen viidellä uudella seuraennätyksellä. 
 
 
Mikäli et päässyt osallistumaan tilaisuuteen ja sait palkintoja/huomionosoituksia, niin ne voi noutaa Liikuntaparkista (Kaipionmäentie 5).
 
 
Erityispalkinnot ja huomionosoitukset:
 
Vuoden tulokas
 
Palkittava tuli naapuriseurasta mukaan LeKi Yleisurheiluun ja sen kilpailutoimintaan. Tiedossa oli, että potentiaalia löytyy.
 
Kauden aikana palkittava kehittyi isoin tulosharppauksin ja teki ensiesiintymisensä myös SM-kisoissa. Kokemusta kertyi niin henkilökohtaisesta kilpailusta, otteluista kuin viestikisoistakin. Palkittava pääsikin heti SM-mitalistien kerhoon joukkuekilpailun tiimoilta, eikä se henkilökohtainen mitalikaan ollut kaukana. Seura odottaakin mielenkiinnolla palkittavan siirtymistä nuorten sarjoihin.
 
Vuoden tulokas on JOONA LEHTINEN
 
 
 
Vuoden kehittyjä
 
Kuten aina ennenkin, niin seurassa on ollut eri ikäluokissa monia ison kehitysloikan tehneitä urheilijoita.
 
Palkittava on aina ollut monipuolinen osallistuja; maastot, ratajuoksut, kenttälajit, ottelut, viestit. Aktiivinen osallistuminen ja tekeminen tuo myös kehitystä ja sen myötä tulosta. Kesäkaudella palkittava otti kehitysharppauksia lajissa kuin lajissa. Se näkyi etenkin kauden ottelukisojen lajeissa ja pisteissä. Bravuurilajissa oma ennätys parani vuodessa reippaasti ja sen myötä palkittava onkin ko. lajissa ikäluokkansa valtakunnan tilastoykkönen. Pidetään rima jatkossakin korkealla!
 
Vuoden kehittyjä on AARNE KALELA
 
 
 
Vuoden tiimipelaajat
 
Palkitsemiskriteerit eivät ole kyseisen palkinnon osalta muuttuneet. Seuran ja joukkueen kannalta tärkeitä ovat ne urheilijat, jotka ovat aina valmiina lähtemään mukaan. Tällä kertaa palkitaan kaksi tiimipelaajaa.
 
On aika harvinaista, että kauden aikana jotkut osallistuvat ihan jokaiseen seuran tapahtumaan. Onpa sitten kyse urheilukoulun treenistä, päivätreenistä ja kilpailuista. Lisäksi he ovat kilpailleet pm-kisoissa, viesteissä, maastoviestissä ja maastoissa. On osallistuttu seuran järjestämään Cooperin testiin ja oltu myös kisojen toimitsijatehtävissä. Nämä palkittavat ovat todellakin sisäistäneet sen, että seura olemme me ihmiset, ja että toimintaa syntyy sitä yhdessä tekemällä. Palkittavat ovat äärimmäisen kohteliaita, kaikkiin kyselyihin vastataan ja aina muistetaan kiittää. Se on paras palaute mitä seuratoimijat voivat saada.      
 
Vuoden tiimipelaajat ovat FEZA MBONABINGI ja JEMIMA KABENGANO
 
 
 
Vuoden sisulisätyttö ja -poika
 
Vuoden sisulisätytön ja -pojan palkinto on paitsi tämän kauden saavutuksista, niin myös kaikista menneistä sisulisävuosista. Kaikki palkittavat ovat olleetkin mukana yleisurheilussa aivan nuorimmista sarjoista lähtien.
 
Palkittava tyttö on aina ollut monipuolinen, äärimmäisen sitoutunut sekä luotettava joukkuepeluri. Palkittavaan ja hänen taustavoimiinsa on aina voinut luottaa, pulaan ei seura ole jäänyt koskaan. Nämä asiat ovat olleet tärkeitä mm. Seuracupissa, jossa palkittava on ollut vuodesta toiseen takuuvarma edustaja. Henkilökohtaiset kilpailut sisulisäsarjoissa päättyivät maastomestaruuteen Kyötikkälässä, samasta paikasta, ja mestaruudella ne myös sieltä aikoinaan alkoivat. 
 
Palkittavia poikia on kaksi. Kuten sisulisätytön osalta myös palkittaviin poikiin pätevät samat sanat. Molemmat palkittavat ovat olleet menestyksekkäitä kilpailijoita, tärkeitä lenkkejä joukkueissa, ja taustavoimista löytyy pyyteetöntä tekemistä meidän seuramme puolesta. Tänä vuonna molemmat palkittavat nappasivat Suomen mestaruuden. Kaiken lisäksi se tuli heidän yhteisen tekemisen tuloksena seiväshypyn parikilpailusta. Molempia tarvittiin siis siinäkin!   
 
Seura kiittää kaikkia palkittavia hienoista sisulisävuosista sekä upeista suorituksista ja aikaansaaduista elämyksistä! Hyvää matkaa eteenpäin nuorten sarjoihin!
 
Vuoden sisulisätyttö on ELLA NOORA HAAPALEHTO ja sisulisäpojat LUUKAS LIPPONEN ja MIIKA NIEMELÄ
 
 
 
Vuoden monitaiturit
 
Vuoden monitaituripalkinnon kriteerinä on eri yleisurheilulajien suoritusten yhteismäärä. Palkinto jaetaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa ja sen voi saada "urallaan" vain kerran. Viime vuosien monitaiturit olivat kärkipäässä tänäkin vuonna, mutta eivät toistamiseen voi tätä palkintoa siis saada.
 
Vuoden monitaiturityttö oli kauden aikana monipuolinen eri lajien kisaaja, eikä tätä titteliä muuten saakaan. Kaikkiaan näitä eri yleisurheilulajeja tuli suoritettua kauden aikana 15. Palkittava on tärkeä palanen LeKi Yleisurheilun laadukkaassa tyttöporukassa niin henkilökohtaisissa lajeissa kuin viestiporukoissakin. Vahvuudet löytyvät juoksuradan puolelta, mutta hoituvat ne heittolajitkin, kuten Seuracupin finaalissa!   
 
Vuoden monitaituripoika oli jälleen aktiivinen kisaaja kauden alusta aina loppuun saakka. Kaikki lajit sujuvat, joten hänkin on selkeästi titteliin vaadittava monitaituri. Myös monitaituripoika keräsi kauden aikana yhteensä 15 eri lajisuoritusta. Palkittava on velipoikiensa kaltainen eli todellinen joukkuepelaaja, hänelle käy mikä tahansa rooli ja hommat varmasti myös hoituvat. Tällaisten urheilijoiden kanssa on seuraväen enemmän kuin miellyttävä toimia! 
 
Vuoden monitaiturityttö on VENLA VAITTINEN ja monitaituripoika VILJAMI KUUSJÄRVI
 
 
 
Vuoden juniorivalmentaja
 
Seuramme on saanut nauttia palkittavan tekemisestä jo pitkään. Tänä vuonna palkittava on ollut monessa roolissa mukana seurassamme; urheilijana, urheilukoulun ja laji-iltojen ohjaajana, toimitsijatehtävissä, auttamassa lekiläisiä nuoria kisatapahtumissa ja monessa muussa. Palkittava on esimerkillinen, auttavainen ja osaava sekä kaikessa tekemisessään pitkäjänteinen, luotettava ja jämpti. Palkittava henkilö täyttää siis kaikki Nuori Suomi –juniorivalmentajapalkinnon kriteerit.
 
Vaikka opiskelut alkoivat toisella paikkakunnalla, niin seura uskoo ja toivoo jatkossakin saavansa toimia palkittavan kanssa!
 
Vuoden juniorivalmentaja on VENLA RANTA
 
 
 
Vuoden seuratoimija
 
Viime vuosina vuoden seuratoimijan titteli on mennyt valmentajille. Tänä vuonna vuoden seuratoimijan tausta on hieman toisenlainen.
 
LeKi Yleisurheilu on tunnettu ja tunnustettu kilpailunjärjestäjä. Siihen vaaditaan asennetta, osaamista ja ahkeruutta eli se on monien hyvin hoidettujen asioiden tulos. Yhtenä tärkeitä asioita on tulospalvelu, sen nopeus ja täsmällisyys on monille hyvän kilpailujärjestäjän mittari. Tänä kesänä nuoret osaajamme ovat ottaneet tuon tontin haltuun.
 
Palkittava on kauden aikana urheillut seuran joukkueissa sekä toiminut aktiivisesti urheilukoulun ohjaajana. Lisäksi ja erityisesti palkittava on tänä vastannut yhtenä tärkeimmistä tekijöistä kisojen tulospalvelun toimivuudesta. Kilpailukanslia ei itsestään isoa ääntä pidä, vaikka sen seinien sisällä tapahtuu paljon. Laadusta tinkimättä ja kisasta toiseen! 
 
Vuoden seuratoimija on JASMIN JUUJÄRVI
 
 
 
Huomionosoitus: Vuoden sykähdyttävin hetki
 
Leki Yleisurheilun edustajat järjestivät kauden aikana lukusia sykähdyttäviä hetkiä. Yksi oli kuitenkin ylitse muiden. Suomen mestaruus on mille tahansa seuralle hieno juttu. Kaksoisvoitto SM-kisoissa on jo harvinaisempaa herkkua ja osuu harvemmin kohdalle. LeKi Yleisurheilulle tällainen huippuhetki sattui Kemin SM-kisojen M19-sarjan 800m kisassa.
 
Vuoden sykähdyttävin hetki on Kemin kaksoisvoitto ja huomionosoituksen saavat tempuntekijät SANTTU HEIKKINEN ja JOONA SOINTU
 
 
 
Huomionosoitus: Vuoden joukkue
 
Jokainen yleisurheiluseura haluaa osallistua viesteihin ja joukkuekisoihin aina mahdollisimman monella joukkueella, ja toki myös menestyä parhaalla mahdollisella tavalla. 
 
Viesteissä tai joukkuekilpailuissa Suomen mestaruus ei tule millekään joukkueelle sattumalta. Se vaatii kaikkien joukkueen jäsenten onnistumisen. LeKi Yleisurheilun edustajat ylsivät Kurikan SM-maastoissa erinomaisiin suorituksiin ja nappasivat N17-sarjan 4km joukkuekilpailussa ylivoimaisen mestaruuden. 
 
Huomionosoituksen vuoden joukkueena saavat NORA KYTÄJÄ, EMMA RANTA ja ELSA TORVINEN
 
 
 
Huomionosoitus: Seuracup-ura
 
LeKi Yleisurheilulle tärkeä ja menestyksekäs kisasarja on valtakunnallinen Seuracup. Siinä urheillaan 11-17 -vuotiaiden sarjoissa, joten joka vuosi yksi ikäluokka kasvaa Seuracupista ulos. Seura haluaakin huomioida viittä 17-vuotiasta urheilijaa, jotka kaikki ovat olleet tärkeässä roolissa Seuracupin kisoissa monien vuosien ajan. LeKi Yleisurheilu kiittää näitä nuoria urheilijoita menestyksekkäistä vuosista ja toivottaa hyvää jatkoa 19-vuotiaiden sarjoissa! 
 
Huomionosoituksen saavat ELLA ALA-LAHTI, EMMA RANTA, ANNI TIENSUU, LEEVI LAMPÈN ja MANU MÄENPÄÄ
 
 
 
Huomionosoitus: Joukkuepelaajat
 
Seuralle tärkeitä urheilijoita ovat sellaiset, jotka ovat tarpeen tullen käytettävissä joukkuekisoissa, osallistuvat myös mukavuusalueensa ulkopuolelle tai venyvät muulla tavoin. LeKi Yleisurheilu haluaa palkita neljä tällaista urheilijaa. 
 
Huomionosoituksen saavat MILLA ALA-LAHTI, PINJA KUKKO, PINJA LEHTINEN ja EMILIA YLILEHTO
 
 
 
Vuoden aikuisurheilija
 
Suomen Aikuisurheiluliiton toiminnan slogan ”liikuntaa koko elämänkaari” kuvaa osuvasti liiton toiminnan kohdistamista koko aikuisikäiseen väestöön ikärajoihin tuijottamatta.
 
Palkittava aikuisurheilija lähti tällä kaudella SM-tason kilpailutoimintaan mukaan. Eikä ihan helpoilla lajeilla, vai mitä sanotte kilpakävelystä, seipäästä ja kolmiloikasta? Helppoa se kuitenkin itse tekijälle tuntui olevan, sillä tuloksena oli kesän SM-kisoista värisuora mitaleja. Seuramme mielestä on todella upeata, että myös varttuneemmalla iällä lähdetään rohkeasti kisailemaan. Eikä se menestyminenkään haittaa!
 
Vuoden aikuisurheilija on TIIU NIEMELÄ
 
 
 
Vuoden sisulisäurheilija
 
Tällä kaudella 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoissa hemkilökohtaisia mitaleja ei saavutettu, mutta äärimmäisen lähellä se oli mm. palkittavan osalta.
 
Palkittava urheilija saavutti kauden aikana kaikkiaan kahdeksan piirinmestaruusmitalia, joista puolet oli mestrauuksia. Menestystä tuli, paitsi oman ikäisten kisoista, niin myös vanhemmassa ikäluokassa. Kesän SM-kisoissa mitali oli vain muutaman sadasosan päässä ja SM-viesteissä tuli joukkueen kanssa neljäs sija. Loppukaudesta palkittava oli merkittävässä roolissa Seuracupin finaalissa sekä yksi ratkaiseva tekijä LeKi Yleisurheilun maastoviestin voittajajoukkueessa. Palkittava on yleisurheilun lisäksi myös valtakunnan kärkeä hiihdossa.
 
Muutama viikko sitten palkittavan kausi ja sisulisäaika päättyi maastojuoksun piirinmestaruuteen. Eipä sitä kauniimmin voisi tuota urheilu-uran ajanjaksoa päättää! 
 
Vuoden sisulisäurheilija on ELLA NOORA HAAPALEHTO
 
 
 
Vuoden urheilija
 
Palkittava urheilija teki tällä kaudella todellisen läpimurron aikuisten sarjan valtakunnan eliittiin. Siitä saivat penkkiurheilijat myös osansa, sillä urheilijasta tuli kauden aikana todellakin televisiosta tuttu. Näkyvyyden lisäksi tuli myös loistavaa menestystä; kaksi oman ikäluokan Suomen mestaruutta, kaksi pistesijaa Kalevan Kisoista ja debyytti aikuisten Ruotsi-ottelussa Ratinan Stadionilla. Todellakin loistelias kausi.
 
Palkittavalla on selkeät ja kovat tavoitteet ensi kaudelle, mutta jalat silti tukevasti maassa. Vaikuttaa menestysreseptiltä, jossa seura haluaa olla aineksena mukana!
 
Vuoden urheilija on toisena vuonna peräkkäin SANTTU HEIKKINEN
LiiteKoko
Kauden 2020 yhteenveto.pdf5.35 MT
A-lk_pm- ja sm-menestys_2020.pdf41.42 Kt
LeKi-ennätykset 2020.pdf40.29 Kt