Santeri Kuusiniemi Kalevan Kisojen hopeamitalisti!

Kalevan Kisojen viikonloppu on takana ja viimeinen kisapäivä päättyi iloisesti hopeamitalijuhliin!

Santeri Kuusiniemi lähti 110m aitojen finaaliin alkueränsä voittajana ja toiseksi parhaalla ajalla. Finaalissa Santeri piti pintansa ja juoksi hopeamitalille seuraennätysajalla (M22/M) 14.28. Kilpailun voittaja oli ylivoimaiseen tapaan ennakkosuosikki Elmo Lakka ajalla 13.70. Kakkossija on Lempäälän Kisa Yleisurheilun seurahistorian paras sijoitus Kalevan Kisoissa. Santeria valmentaa Janne Viitala ja LeKi Yleisurheilu onnittelee parivaljakkoa sekä muita taustavoimia!


SM-hopeamitalisti Santeri Kuusiniemi
Kuva: Veli-Matti Ranta


Matias Mustonen selvitti korkeuden karsinnasta tiensä loppukilpailuun. Siellä korkeus 203 oli kuitenkin liikaa ja tuloksella 199 Matias oli kisan kahdeksas. Vuosi sitten Matias otti korkeudessa SM-pronssia. Toinen lekiläinen edustaja Manu Mäenpää harmillisesti sairastui ennen karsintakisaa eikä voinut osallistua kilpailuun.

Santtu Heikkinen debytoi Kalevan Kisoissa jo nyt 17-vuotiaana kahdella matkalla. Ensimmäinen laji 1500m juostiin suoraan loppukilpailuna ja Santun aika 4.05,65 toi sijan 11. Toisena matkana 800m alkuerissä Santtu sijoittui eränsä viidenneksi upealla ennätysajalla 1.53,62. Harmillisesti alkuerien jatkoonpääsyn logiikka (3 erää, 2 erien parasta ja 2 aikojen perusteella finaaliin) oli sellainen, että viidenneksi nopein aika toi sijan yhdeksän, jolloin Santtu putosi loppukilpailusta ensimmäisenä 0,16 s erolla. Santun aika on seuraennätys aina M17-sarjasta miehiin saakka eli upea kisaviikonloppu!    

Leevi Keronen oli 5000m kisan 11. ajalla 15.10,73. Leevin kautta ovat vaivanneet sairastelut, jollainen oli nytkin päällä. Leevi taisteli juoksussa pitkään kahdeksantena, mutta lopussa muutama kilpailija pääsi ohitse. Vuosi sitten Leevin sijoitus vastaavalla matkalla oli yhden pykälän parempi.

Kalevan Kisojen kaikki tulokset