Hakkarin sisulisämaastoista 12 piirinmestaruutta kotijoukkueelle!

Hämeen piirin 9-15 -vuotiaiden maastojuoksumestaruudet ratkottiin nyt toisen kerran peräkkäin kotikentällä Hakkarissa 11.5.2019. Kokenut kisäjärjestäjä suoriutui urakasta totutun tyylikkäästi.
 
LeKi Yleisurheilun joukkueessa juoksi kuitenkin kaikkiaan 41 edustajaa. Kasvua vuodentakaiseen oli 25%. Harmillista ja huolestuttavaa oli, että kokonaisuudessa osallistujamäärä putosi reilusti (noin 80 juoksijaa!) viime vuodesta. Kaikkea siitä ei selitetä "huonolla" ajankohdalla tai päällekkäisillä tapahtumilla.

LeKin joukkue urheili suorastaan loistavasti, kaikki suoriutuivat omilla matkoillaan erinomaisesti! Hyvien suoritusten myötä seurauksena oli se, että myös tulosta tuli ennätystystä sivuava määrä eli 19 mitalia. Mitaleista peräti 12 oli mestaruutta, neljä hopeista sekä kolme pronssista. Kun jaossa oli kaikkiaan 28 mestaruutta, niin osumaprosentti oli melkoisen kova! Mitalitaulokolla mitattuna LeKi Yleisurheilu olikin kisojen paras seura! Mitalit ovat vain yksi mittari, ja kasvanut LeKi-osallistujamäärä teki sen osaltaan mahdolliseksi. Pääasia näissä kisoissa on kuitenkin liikunnan riemu, ja kaikki muu on sitten extraa sen päälle.   
 
 
Kisatapahtumat lekiläisittäin ja sarjoittain:
 
T9 / Olivia Ala-Nikkola, Jenna Mäkynen, Noora Nieminen, Ella Rajala, Hertta RajamäkiAino Väätäinen
Matkassa kahden joukkueen verran tyttöjä, joista useimmat ensikertalaisia ja puolet vielä vuoden ali-ikäisiä. Loistoavaus kotijoukkueelta kisoihin, tästä lähti positiivinen kierre; Ella pronssia, Jenna kuudes, Aino yhdeksäs, Olivia 12., Noora 21. ja Hertta 22. Upea joukkuesuoritus, joka palkittiin joukkuemestaruudella (Ella-Jenna-Aino) ja viidennellä sijalla (Olivia-Noora-Hertta)!
 
P9 / Eliel Bass, Otto Guttorm, Akseli Kuusjärvi, Lukas Lehtinen, Joel Lipponen, Miska Mänty, Eino Rantala, Eero Sarkkinen
Pojat pistivät vielä paremmaksi tyttöjä, sillä kisassa oli peräti kahdeksan LeKi-poikaa. Monta miellyttävää uutta tuttavuutta tuli kevään omien maastokisojen kautta nyt mukaan kisoihin. Lisäksi moni pojista pääsee samaan sarjaan ensi vuonnakin. Maaliintulossa tuntui siltä, että LeKi-paitoja ylitti jatkuvana nauhana maalilinjan... Eliel hopeaa, Otto neljäs, Akseli viides, Eero kuudes, Miska yhdeksäs, Joel 11., Lukas 24. ja Eino 27. Joukkuetuloksissa sijoitukset merkitsivät sitä, että joukkue Eliel-Otto-Akseli otti kultaa ja joukkue Eero-Miska-Joel vielä pronssia!
 
T10 / Iiris Aho, Saana Ahti, Helmi Rajamäki, Siru Rasinmäki, Nanna Salovaara, Aada Ylilehto
Kisojen suurimmassa lähdössä oli kaksi LeKi-joukkuetta mukana, ja tämä kuusikko on kisakentiltä jo tuttu. Ja menestyksekäs; Iiris oli neljäs, Saana kuudes, Aada 13., Siru 15., Nanna 25. ja Helmi 27. Hienoa suorittamista ja tästäkin sarjasta irtosi joukkuekilpailun voitto kolmikolla Iiris-Saana-Aada ja kakkosjoukkue Siru-Nanna-Helmi oli vielä kuudes!
 
P10 / Anssi Hoffren, Joona Kivistö, Akseli Koivula, Eemeli Riikonen
Mahtava kvartetti ja kaikki kisassa yhdeksän parhaan joukossa! Anssi oli mitalin tuntumassa neljäs, Joona viides, Akseli kahdeksas ja Eemeli yhdeksäs. Upea joukkuepanos ja jälleen Lempäälään joukkuemestaruus (Anssi-Joona-Akseli)!
 
T11 / Kiira Kilpinen, Anni Weitz
Kiira juoksi hienosti sijalle seitsemän ja uusi tulokas Anni oli mukavasti 19. Harmillisesti tähän sarjaan tuli viimehetken sairastuminen, eli joukkuetta ei saatu tuloslistalle.
 
P11 / Viljami Kuusjärvi, Noel Nikulainen, Eerik Ruuti
Etukäteen tiedettiin, että tähän sarjaan on todella kova kolmikko laittaa matkaan. Eerik teki hattutempun ja juoksi jo kolmanteen peräkkäiseen maastomestaruuteen. Kun Viljami oli kuudes ja Noel seitsemän, niin arvaatte varmaan kuinka joukkuekilpailussa kävi? Kyllä vain eli joukkuemestaruus jälleen kotijoukkueelle!
 
T12 / Iina Niemelä, Niia Niemelä, Nella Mäkynen
Viime vuosien tapaan huippukolmikko oli jälleen kasassa, ja menestys sen mukaista. Nella on noussut piirin kestävyysjuoksijoiden kärkijoukkoon ja otti hienon mestaruuden. Kun Iina oli kuudes ja Niia seitsemäs, niin joukkuemestaruus oli jälleen tyttöjen. Näillä samoilla tytöillä on nyt neljä perättäistä joukkuemestaruutta maastoista eli joka kerta on tullut voitto!
 
P12 / Oliver Kaikkonen, Aarne Kalela, Kasper Vesanen
Tämä(kin) juoksu jäi varmasti kotiyleisön mieleen. Eipä olisi paljon paremmin voinutkaan mennä, sillä maalissa oli tuloksena kolmoisvoitto; Oliver kultaa, Kasper hopeaa ja Aarne pronssia. Joukkuekilpailun pistelaskukin oli verrattain helppo. Uutena tulokkaana Kasper pääsi joukkuemestaruuden makuun "vanhojen" konkareiden seurassa!
 
P13 / Petteri Haapaniemi, Eelis Kuusjärvi, Otso Luodeslampi, Eero Ranta
Jälleen mahtava nelikko tulessa ja menestys sen mukaista. Kaksoisvoitto Lempäälään; Eelis hienosti kultaa, Eero hopeaa, Petteri 11. ja Otso 12. Joukkuekilpailussa tästäkin sarjasta mestaruus (Eelis-Eero-Petteri)!
 
T14 / Ella Noora Haapalehto
Ellis oli jälleen sarjansa ainut lekiläinen, mutta sitäkin tyylikkäämpi. Tuloksena taas kerran mitali sijoituksen ollessa toinen!
 
P14 / Miika Niemelä
Miika oli tällä kertaa isompien poikien kisan ainut lekiläinen ja sijoittui kahdeksanneksi. Iso hatunnosto jälleen Miikalle joukkueen puolesta urheilemisesta ja venymisestä!
 
T13-, T15- ja P15-sarjoihin LeKi Yleisurheilulla ei valitettvasti tällä kertaa ollut edustajia.
 
Lempäälän Kisa Yleisurheilu kiittää koko joukkueen kaikkia juoksijoita! Kiitokset myös matkassa mukana olleille vanhemmille, huoltajille, kannustajille ja muille taustajoukoille! Myös talkooväki toimitsijatehtävissä teki jälleen laadukasta työtä!
 
 
TOP5 huomiot Hakkarin sisulisämaastoista:
1) Poikien osallistujamäärän pienuus... sama virsi nyt useammalta vuodelta. Huolestuttavaa myös että tyttöjenkin määrä vähenee.
2) Pyrinnön ja LeKin osallistujamäärä oli yhteensä reilusti yli puolet kaikista osallistujista. Moni seura oli matkassa kovin (=liian) pienellä joukkueella. 
3) Hakkarin maaston 1km reitti oli hiekkakentällä moderni ja kansainväliseen tyyliin yleisöystävällinen!
4) Palkintojen jako oli kotikentällä harvinaista herkkua. Kymmenestä ensimmäisestä jaetusta joukkuemestaruudesta kahdeksan tuli Lempäälään! Myös kolmoisvoitto on aina sykähdyttävä ja mieleenjäävä hetki!
5) Kisapuffetista jäi hyvä maku suuhun; LeKi-junnujen kotijoukoissa on taitavia leipureita! Monta uutta kasvoa näkyi myös kisajärjestelytehtävissä, kiitos siitä!
 
LiiteKoko
Sisulisämaastot 2019 yhteenveto.pdf28.03 Kt