SM-viesteissä hyviä sijoituksia (toim. Antero Korhonen)

 

SM-viestit  7.7. Turussa sujuivat kisalaisittain hyvin: kolme joukkuetta ja sijoitukset 4., 5. ja 7. Perusteltuja mitalitoiveitakin oli, mutta niiden täyttyminen olisi edellyttänyt täysonnistumista ja huippusuorituksia.

Mutta: näin hyvät sijoitukset SM-tasolla ovat harvinaista herkkua - jo kolmen tasokkaan joukkueen osallistuminen oli  saavutus sinänsä. Kannattaa huomata, että lähes kaikki osallistuneet olivat kaupunkilaisseuroja. Hämäläisseuroista Turussa olivat LeKi:n lisäksi vain Tampereen Pyrintö, TU-38, Teivo Stayers, Toijalan Vauhti ja Vilppulan Veikot.

N19:n 800 metrin viestikolmikko Laura KyrkköNoora Nyrö ja Johanna Sällinen laskeskeli verrytellessään, että vitossija olisi aika realistinen. Mutta kun urheilussa ei useinkaan kannata tyytyä realismiin ja tilastotulosten lukemiseen, niin valmentaja Eero Sällinen oli laatinut tytöille ovelan taktiikan. Ekaosuudelle lähti kolmikon nopeimpana Laura siltä varalta, että kärjessä mennään heti lujaa jolloin Laura seuraa ja useimmat joukkueet jäävät turvallisen kauaksi.

Ei mentykään lujaa, jolloin Lauran oli pakko riuhtaista itsensä irti viimeisessä kaarteessa. Noora pääsi osuudelleen ekana, mutta odotetusti Forssan ja HKV:n tytöt ajoivat ohi. Ankkuriosuudella Lappeenrannan tyttö hivuttautui Johannan ohi pronssille. Ajallaan 7.22,67 LeKi hävisi pronssin  kolmella sekunnilla. Forssa oli ylivoimainen voittaen hesalaisia 15 sekuntia ja meikäläisiä yli 20 sekuntia. Mukana oli kahdeksan joukkuetta.

 

P15:n pojilla oli kesäkuisen Vattenfall viestin muistona 4X100 metrillä maan kolmanneksi nopein aika. Asiallisesti harjoitellut ja terve joukkue Eetu Viitala, Jaakko Sihvonen, Jarno Nieminen ja Ossi Tuominen lähti Turkuun jopa mitalinkiilto silmissä. Ääneen sitä ei valmentaja Janne Viitala, pojat ja kotijoukot tainneet sanoa. Sama koski 4X80 metrin aitaviestiä, jossa Eetun, Jaakon ja Jarnon lisäksi juoksi Jaakko Laitila.

Aitajuoksuviestin alkuerissä LeKi sai 5. nopeimman ajan. Neljä nopeinta pääsi loppukilpailun A-erään, mutta B-erästäkin olisi voinut yltää vaikka mitaleille. Eetun ansiosta LeKi johtikin B-erää ekavaihdossa selvästi ja johti toistakin osuutta lähes loppuun - kunnes sitten Jarnon piikkari hipaisi aitaa... poika polvilleen... pian pystyyn...vaihtoon tokana, mikä sijoitus pysyi loppuun asti. LeKi oli koko kisan viitonen. Mukana oli 12 seuraa.

18 joukkueen satasen viestissä pojat selviytyivät loppukilpailuun alkueränsä voittajina. Loppukilpailussa vaihdot sujuivat hyvin, mutta vauhti hieman hidastui alkuerästä. Jarnon veriset polvet eivät hidastaneet, mutta pitkä päivä luultavasti poikia painoi. Ossia lukuun ottamatta startti verryttelyineen oli jo päivän neljäs, ja reissuun oli lähdetty yli kymmenen tuntia aiemmin. Aika 48,30 tuotti 7. sijan. Kesäkuinen Ratinan tulos 47,80 olisi nostanut sijoitusta parilla pykälällä.